El. veidrodėlių reguliatoriaus tvarkymas

6 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 7 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17
El. veidrodėlių reguliatoriaus tvarkymas

Sveiki,
Senokai kažką naudingo bedaviau jums, tad pasidalinsiu patirtimi tvarkant veidrodėlių reguliatorių (elektrinį). Turbūt ne man vienam jis yra (jau buvo) nulūžęs, o taisyti turbūt nelabai kad apsiima. Šrote europinio kaina 80 LTL, Škoda atstovai parduoda už 130 LTL. Kainos verčiančios susimastyti.
Šis straipsnis jums leis sutaupyti minimum 70 LTL (pagal mano pateiktas kainas). Galit atsipūsti, jokių klijų neprireiks. Beviltiška su jais čia kažką ir bedaryti. Taigi pradedam. Ko mums reikės:
1. Plono tvirto daigto. Aš naudojau nediduką peilį.
2. Replių.
3. Angliško veidrodėlių reguliatoriaus.
Taip, būtent angliško, nes už jį aš tesumokėjau 10 LTL. (+70 arba +120 LTL į naujo automobilio biudžetą).

[1-2 foto] – angliškas (kairė) ir manasis (dešinė) reguliatoriai.
Procedūra paprasta. Pirmiausia iš plastikinės apdailos išimame reguliatorių. Plastmasė pakankamai elastinga, tačuiau persistengti nereikėtų. Ji laikosi už 5 fiksatorių. Du iš šonų ir iš galo (ši dalis nesimato). Iš esmės turbūt užtektų sukeisti šias dalis tačiau: 1) simboliai būtų aukštyn kojom, 2) pas mane pakeistas apšvietimas.

[3 - foto]
Toliau seka elektroninės dalies atskirimas nuo korpuso. Fiksuojasi per tris vietas. Su peiliu užkiškite už vienos pusės, ir lengvai kilstelkite viršun. Taip apeikite visas fiksavimo vietas.

[4 - 7 foto]
per vidury matome plastikine dalį su metaline galvute. Tai dalis, kurią mums reikia pakeisti. Nulūžusiame reguliatoriuje ji išsitraukia lengvai. Pilnai išardyti, kaip kad [5 foto] nebūtina. Tačiau išardžius anglišką variantą, reikia su replėmis nutraukti pašią rankenėlę. Stenkitės traukti tiesiai, kad reguliatoriaus korpusas būtų statmenai rankenėlės ir replių atžvilgiu.

Nuėmus, telieką viską surinkti atgal. Jei išardėte pilnai, tai pirma įdėkite plokščia apvalią dalį. Jei jums iškrito šonuose ęsantys balti fiksatoriai, tai dedant juo atgal atkreipkite dėmesį, kad viena fiksatoriaus šoninė dalis yra su briauna, o vieta kur jis statosi, vienas šonas su išpjova.
Toliau dedame pailgą dalį. Įstatome elektrinė reguliatoriaus dalį ir tik tada dedame rankenėlę. Pilnai neužmovus patikriname pasukiodami į šonus, kad tinkamoje pozicijoje uždedame. Galutinai prispaudžiame, dedame į plastikinę apdailą ir montuojam atgal į dureles.

SĖKMĖS.

Paveiksliukai: 
Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Šaunuolis.

]

Mindaugasd
Mindaugasd portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 5 mėnesiai
Joined: 2017-04-14 08:49

Sveiki, kas galėtų būti, pasikeičiau stiklo pakėlėjo mechanizmą, tai dabar reguliuojasi tik vienos pusės veidrodėlis, ar perjungtum į R ar L padėtį, SKODA 2002

ANDZEIKA
ANDZEIKA portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 4 mėnesiai
Joined: 2017-01-01 21:10

kuri keitei? varikliukas kuris idetas?

superb 2012 1.6 GreenLine

Mindaugasd
Mindaugasd portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 5 mėnesiai
Joined: 2017-04-14 08:49

keičiau vairuotojo pusės tik lango pakėlimo mechanizmą (pačio varikliuko nekeičiau), bet kai viską sudėjau ir sujungiau, veikia tik keleivio pusės veidrodėlio elektroninis reguliavimas. Nežinau, kas čia galėjo atsitikti, nes keitimo metu tik atjungiau veidrodėlius nuo fiškės ir viskas.

ANDZEIKA
ANDZEIKA portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 4 mėnesiai
Joined: 2017-01-01 21:10

tokiu atveju paprasta taisykle, kur lindai ten ir ziurek.

superb 2012 1.6 GreenLine