Padangos, jų savybės, pasirinkimas.

517 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
BamLT
BamLT portretas
Offline
Last seen: prieš 5 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2016-02-24 10:51

Branco, kiekvieno reikalas kur jis tas padangas keisis..
O kas del fasono.. Tai kai uz to plugo rankenu laikysies, pasistenk isarti ten kur reikia :D

Škoda Superb 2012 m. 103 kW 2.0 TDI

branco
branco portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 5 mėnesiai
Joined: 2011-04-13 10:38

Tai kas tau buvo keista, kad Gariunuose keicia? Lygis tau neleidzia ten keistis? Oro ne originalaus pripucia tikriausia ten :)


Ex: Škoda Octavia '99 66kW

BamLT
BamLT portretas
Offline
Last seen: prieš 5 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2016-02-24 10:51

Keista tik tai, kad prabangiai masinai pinigu sukrapste, o pinigu normaliam servisui jau niekaip.
Gariunuose man karta sumontavo padanga kuri jau neturejo but montuojama ir grizus paklaust atreze, kad ka atveziau ta ir sumontavo, suprask, ne ju bedos. Nors jei butu pasake kad laikas keist tai vietoje buciau devetas nupirkes.
Kitu kartu pristrobavo varztus taip, kad vos atsukt ejo. Apie dinamometrini rakta, arba uzverzima bent rankomis nelabai girdejo.
Nekalbu apie absoliuciai visus ten esancius, bet mano patirtis karti, todel renkuosi ten kur tokiu bedu nekyla. Tiesa, mes cia kalbam apie ratu keitima ne arx servise.. O del originalaus oro, tai sitas tinkamas http://cha.lt/skaitiniai/424607-kaip-poniutei-servise-bmw-x5-rata-keite.html?1,73640 :)))

Škoda Superb 2012 m. 103 kW 2.0 TDI

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Aš užskaitau BamLT nuomone. :)
Kai buvo 18 metu, tai pirkdavau tik naudotas padangas ir sakydavau, kad niekada nepirksiu nauju. Bet po kokiu 5 metu pavargau su tom naudotom. Vis montuot ir montuot + tos naudotos dažnai pradeda leist ora, tai vėl nervai ir nuostoliai su tvarkymu. Atsistojus ant koju pabandžiau pirkt naujas. Ir tikrai nepasigailėjau, jokių bėdų, jokių oro leidimu, padangos tarkim žiemai yra minkštos, gerai kabina. Žodžiu liuks. Ir tarnauja 4 sezonus. O ne kas metai tas naudotas keist.
Ir dabar naudotu padoriu padangu kaina +- 200euru. Tai ar čia normalu, kai už 300euru galima naujas nupirkt? Manau, kad ne.

Kalbant apie darbu kokybe, tai aš padangas keičiu pas tėvus Ignalinoje. Yra kur sandėliuot ir pan.. Tai esmė, kad tarkim Ignalinoje esu labai nusivyles padangistais, ir garažiniais ir servizuose. Ar normalu padanga numontuot ir užmontuot ant skardinio ratlankio nenuėmus svareliu? Manau NE. Deda ir balansuoja rata su senais svareliais, o kur negerai, tai truputi nuima.. Su pistoletu taip užkala varžtus, kad ju neatsuksi pats niekaip...
Buvo toks atvejis, kai nupirkau naujas padangas ir dėjo ant lietu ratu, tai vos ne ant visu ratu priklijavo po 120gramu ant kažkurios pusės. + svarelius vienoj rato pusėj deda per tris skirtingas vietas o ne vienoje vietoje kaip priklauso viename šone ratlankio.
Tai va pasipiktines nulėkiau i Utena i Melga prie Makvežos. Ten vyrai pasibaisėjo svoriu gausumu. Sako tu čia ne pirmas jau iš Ignalinos atvažiuoji kokybės ieškot. :D O jie atspaudė padangas nuo rato, pasuko padanga 180laipsniu ant ratlankio ir svoriu jokiu nebeliko. Varštus pasuka su pistoletu, o po to su dinamometriniu raktu kaip ir priklauso. Pagarba tvarkingam darbui.
Nuo to karto pas garažinius jokius nevažiuoju. Galit sakyt ka norit, bet už tikra gera kokybe reikia mokėt. O jei jum tinka šiknarankiu darbas, tai garažai pats tas. :)

Visu nuomonė yra gerbiama, čia juk diskusija. Savo nuomone pagryskit savo asmeniniais faktais, o ne tai, kad tai yra negarai, bet nesu niekada to bandes. Pabandyk, o tada pasakyk kas yra negerai.
Juk ir gyvent nebutu idomu jei visos mašinos vienodos, visos padangos vienodos, visos moterys vienodos ir papukai visi visi vienodi. :D

Škoda Kodiaq RS

kliovas
kliovas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 8 mėnesiai
Joined: 2010-06-19 10:38

Nu as tik siaip uzklausiu - jei tas Melgos (beje pastaraja labai nusivyliau) specas auksarankis, po darbo ir savaitgaliais arba "atsikandes" boso, uzsidaro garaziuke su visa reikiama iranga ir toliau tesia, tai ka moka geriausiai - jis irgi automatiskai patampa sudarankiu??:)

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Gal jis ir iš pradžiu dirba gerai, bet stakles reikia kalibruot, ir nors tu ka, bet aš netiniu, kad jis kas pusmeti kalibruoja balansavimo stakles. Aišku viskas jam sekasi gerai, po to pats jau kaip ir nori vadovaut, paims koki bachuriuka kuris dirbs su padangom ir ta kokybė iškart dingsta.. Nes nuo to juk verslas ir prasideda, kad iš pradžių turi pats paart sunkai, o tada jau priimi i darba kažka kita. Nu čia kita kalba verslo. Bet staklės pasens, investuot nesinori, norisi pataupyt ir dirbt su tuo kas yra, o sena daikta labai sunku pakeist i nauja daikta garaže. O servizai privalo investuot, atsinaujint ir panašiai, tai todėl darbuotojam servizuose galvos neskauda kai dirba su nauja iranga. :)

Aš pats dirbau studiju laikais Žirmunuose VW autorizuotam servize, tai temo matyt R22 ratu, kai tu ji paimi montuot, balansuot, tai tu net nežinai nuo ko pradėt :D Kai balansuojant svareliai klijuojasi ant ratlankio vidiniu kraštu ir + ant ratlankiu vidiniu stipinu pusės. Visi darbuotojai sueina ir bandai bendrom jėgom viska tinkamai padaryt.

O garazuose aš mačiau kaip R19 R20 ratus tu pačiu Cayanu montuoja ant žemės su mantiruotėm.. Tai čia darbas? :D

Škoda Kodiaq RS

kliovas
kliovas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 8 mėnesiai
Joined: 2010-06-19 10:38

Nu aisq... Einam i krastutinumus. As savo akym maciau, kaip Michelin autorizuotam servise bicas su kuvalda per lietnyka figacino, kad atsoktu prikepes ratas (aisq is vidines puses)... Tiesiog norejau pasakyt, kad ir garazuose buna geru meistru ir kalbu ne tik apie ratu keitima, o autorizuotuose irgi pasitaiko blogu meistru...

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Sutinku Kliovas, kad visur visokiu yra. Aišku kur pamatom ka bloga, tai visi pas save ir užfiksuojam galvoje. :)
Vaikystėje dažnai varydavau ka paremontuot pas pažystamu, tai viena kart keitė salenblokus. Išvažiavau i gatve jau po visko ir jaučiu bilda kažkas, mašina plaukioja :( gryžtu pas ta drauga, sakau kažkas negerai, pažiūrėk...

Pakelia auto, o gi žiūriu šakė per salenbloka galini neprisukta, tik varžtas prisuktas ranka ir tai ne iki galo... Tas pasijuokė, dasuko, sako viskas okey.. :D
O jei moteris butu, tai išvažiuotu ir lėktu kur sau ramiai i griovi ar medi, nes ji net nesuktu galvos, kad kas bilda.. Bet ka savam pasakysi, kad tu lašara neprisukai? Aišku nesakysi. Tiesiog daugiau pas ji nebevažiuosi. Gyvenam ir vertinam visu darbus. :)

Škoda Kodiaq RS

branco
branco portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 5 mėnesiai
Joined: 2011-04-13 10:38

Svarbiausia ereliais nepasijauskit su tom naujom premium padangom, teko kazkada i Panevezi vaziuoti per plikledi, tai 90% grioviuose naujos masinos buvo, nes mat su premium gi vaziuoja px ledas, vaziuoju kaip vasara :)


Ex: Škoda Octavia '99 66kW

BamLT
BamLT portretas
Offline
Last seen: prieš 5 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2016-02-24 10:51

Branco, gal man tik taip atrodo, bet tu akivaizdziai maisaisi apie ka eina kalba. Niekas netvirtina kad uzsidejus premium padangas plikledziu galima spaust iki dugno. Kad ir kokios padangas bebusi uzsidejes, visada turi vaziuot atsakingai ir ivertines savo galimybes. Absoliuciai niekas nepasakys ar vasara paskutini karta nuo kitos auto subines per milimetrus padejo sustoji mano goodyear, ar lygiai ta pati butu padarusios devetos nelabai zinomo gamintojo padangos. Kas dabar tai atsakys? Negi kartosi situacija...
Faktas kad kiekvienas renkasi tai kas jam atrodo tinkamiausia ir prieinama. Kiekvienas mokosi is savo potyriu su servisais, padangom, meistrais ir pagal tai sprendzia ar jam verta test sita zaidima ar laikas kazka keisti.

Manau gerokai nukrypom i sona nuo sios temos esmes :)

Škoda Superb 2012 m. 103 kW 2.0 TDI

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Aš planuoju keistis padangas šį šeštadieni. :)

O ar Jus jau pasikeitėt ar lauksit Lapkričio 1d.?

Ir idomumo dėliai, po kiek pučiat oro i ratus? Tarkim R16 R17 R18 ? Pagal gamintojo nurodymus ar pagal savo ipratima tam tikru sezonu?

Beja mano bendradarbis jau padangas pasikeitė, aš dar jam padėjau sandėlyje pas save, tai ant priekio dar pusė velnio padangos, o ant galo tokias prastas uždėjo, kad vasarinės buvo daug geresnės :D Sakau ar tau nebaisu su tokiom važinėt? Sako taigi ant galo, ten jos nedirba :D
Va tokie plikledžiu ir skraido i griovius :D

Škoda Kodiaq RS

Steroidas
Steroidas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 2 dienos
Joined: 2015-05-14 15:23

Tai kam isvis tada galui keist jei jos nedirba? :D Pasikeiti prieki tik ir vaziuoji ramus iki griovio ar atitvaro

Nuo 2018-04: Octavia II 2006m, 77kw

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

As ir planuoju si savaitgali persimesti ratus, o nuo lietnyku numausiu vasarines ir pavasari bandysiu deti i skelbimus pardavimui. O per ziema bandysiu organizuotis lietnyku dazyma milteliniu budu :) kitaip tariant atnaujinsiu ratus, bei pavasari nusipirksiu naujas vasarines padangas.

Sauliusv
Sauliusv portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 3 valandos
Joined: 2014-04-23 16:29

To naujokas: irgi turiu nora lietnykus pasitvarkyti. Gal galėsi patirtim pasidalinti - kas ir kur tvarkė/tvarkys ?

Kad nenukrypti nuo temos: žieminius kaliošus uždėjau jau praeitą sekmadienį. Kadangi jie pas mane ant skardų, o vasarinės ant lietų - tai pats per valandą neskubant pasikeičiau. Prieš keitimą pakartotinai nebalansuoju, nors girdėjau patarimus kad reiktų. Pats padangas "davažinėju" iki išmetimo ir tada perku naujas. Labiau tyrinėju testų duomenis ir tada renkuosi kainos/kokybės požiūriu. Per ~20 metų turėjau visokių: ir Mabor, Uniroyal, Debica, Michelin, Dunlop, Nokian. Dabar žieminės Dunlop Graspic.

Waidulis
Waidulis portretas
Offline
Last seen: prieš 6 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2010-06-09 14:31

Sauliusv, matau dar Belshina neturėjai, siūlau išbandyti iki pilno patirties laipsnio :) :) :)

Vilis, turbūt turėjai mintyje lapkričio 10 d., o ne 1...nebent KET taisyklės ką tik pasikeitė.

Škoda Kodiaq RS 2019m., 4x4, 2l CR TDI, 176kw, DSG.
Škoda Superb Combi 2012m., 4x4, 2l CR TDI 103kw, DSG. Parduota.
Škoda Fabia hečbekas 2002m. 1.9l sdi, 47kw, mech. Utilizuota.
Škoda Octavia Combi 1999m., 2.0l, 85kw, benzinas/dujos, mech. Parduota.

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Sauliau- kodel nebalansuoji ratu?
As kiekvienam sezonui balansuoju. Nes tai lemia tinkama nusidevejima ir duoda kuro sanaudas geresnes. Nes balansavimas daug lemia kuro sanaudu atzvilgiui. :)

Waiduli, viskas ok, zinau, kad 11.01d.- 11.10d. terminai, tiesiog visur bumai prasideda su padangomis nuo veliniu, tai ir klausiu nuo tos dienos :)

Škoda Kodiaq RS

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 15 valandų
Joined: 2009-11-22 20:00

pagal faktinius orua galima jau ramiai deti ir dygliuotus ratus, nes jau buvo ir plikledis ir snigo kaikuriuose rajonuose, tikrai niekas nebebaus, o jei ir atsiras tokiu isminciu, tai bet koks teismas tokius sprendimus anuliuos

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Sian subalansavo zieminius ir uzdejo ant auto, numontavo nuo lietnyku vasarinius ratus.
Kainele 2 eur.
Del ratlankiu dazymo viskas paprasta, ratu smeliavimas 60 eur, miltelis dazymas su lakavimu 50 eur. Tai daba mastau ar verta ar ne.

Sauliusv
Sauliusv portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 3 valandos
Joined: 2014-04-23 16:29

Garantija kokia nors duodama? Reik žiūrėti už kiek esamus lietiakus parduotum: jei pridėjus 110 eurus nupirksi gerus, tada matyt neverta.

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Naujokas - čia kaina 1o rato ar 4 ratu darbai tiek kainuoja?

Škoda Kodiaq RS

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Na kazkokia garantija duoda, svarbiausiai sake gerai nusmeliuoti, tai tada neatsokines dazai.
Vilis>>cia visi 4 ratai.
Dar pamirsau parasyti kad 50 eur uz dazyma tai cia kaip man. Siaip kiek pamenu tai 60-80 eur. Priklauso nuo ratu.

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 7 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Kaip nusmėliuoti ir nudažyti ratlankiai daro įtaką padangoms ir jų savybėms? Kertat apie ką aš čia? ;) Taigi - baigiam oftopinti.

Visiems perkantiems dėvėtas padanagas - viskas ok, tik diskusijose labai jaučiasi "aš protingesnis" poskonis.

Šiuo metu važinėju Continental ContactVikingContact. Labai patinka jų tylumas (mano vasarinės garsesnės), patinka sukibimas ant apledėjusio kelio, tačiau važiavimas suplukto sniego keliu šiek tiek priverčia nerimauti. Taip pat pirkau dėvėtas, bet pakankamai nemažai protektoriaus.

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

branco
branco portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 5 mėnesiai
Joined: 2011-04-13 10:38

Mano Continentaliai ketvirtadieni apsuke 180 laipsniu kampu ant posukio ir trinkeliu :))) Aisku senoki jau 2013 metu, reikia mauti dyglius jau pirmadieni, pernai dar laike normaliai, bet tikriausia vasara damuse jas. Bet ten ir gerulis zvyrkelis pas mus, ketvirtadieni visi gaude bordiurus toje pacioje vietoje, nei viena moteryte ramiai nepravaziavo, o RWD visi be isimties. Vakar Octa nauja darbine i fura supyle, sake niekas nepadejo, net rankinis, kaip vaziavo, taip ir vaziavo, net nemazindama greicio. Siandien 3 furos griovy sedejo. Linksma man ziema :)))


Ex: Škoda Octavia '99 66kW

Vincas
Vincas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 5 mėnesiai
Joined: 2009-12-27 09:08

2013 senoki ? :D Vredestein snowtrac3 nuo 2011 metu, siemet jau teko pakeisti :)

nuo 2016 Octavia II 2011 FL TDI 77kw>103kw
nuo 2007 iki dabar Fabia I 2000 sdi 47 kw

Waidulis
Waidulis portretas
Offline
Last seen: prieš 6 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2010-06-09 14:31

Kaip ir žadėjau, parašysiu atsiliepimą apie universalias Michelin Crossclimate 225/45 R17 XL padangas. Universaliomis vadinu tas, su kuriomis teisėtai galima važiuoti visais sezonais. Kuo jos skiriasi nuo kitų universalių per naują nekalbėsiu, aukščiau buvo rašyta. Į kažkokį mokslinį darbą nepretenduoju, aprašysiu paprasčiausius pastebėjimus.

Pagal duomenis startinis protektoriaus gylis 7 mm, nors kai nusipirkau, su mano pigiausiu protektoriaus matavimo prietaisu rodė kažkur 6.75 mm, tiesiog turbūt reikia tikslesnio prietaiso ir matuoti pagal tam tikrą metodiką.

Pirktos birželio pabaigoje, viso šiam laikui nuvažiuota 6000 km, iš jų 3000 km grynai karštu vasaros periodu greitkeliais važiuojant virš 100 km/h, likę 3000 km daugiausiai mieste iki 60-70 km/h, retkarčiais užmiestyje. Periodiškai matuojant matėsi, kad dėvėjimasis vyksta po tokių kelionių kaip Vilnius-Klaipėda ir pan., o važinėjant mieste iki 70 km/h jis labai minimalus, bet čia kaip ir pas visas padangas. Šiuo metu protektoriaus gylis ant priekinių apie 6.1 mm, ant galinių apie 6.3 mm. Taigi, įvertinus, kad nuvažiuoti 3000 km greitkeliais vasarą, sakyčiau atsparumas nusidėvėjimui tikrai neblogas kaip universalių. Su mano metine rida iki 15 000 km, grubiai vertinčiau – iki 1 mm/metams. Tai įvertinus minimalius reikalavimus (žiemą 3 mm, geriausia minimum 4 mm), sakyčiau, kad turėtų užtekti 3-4 metams.

Vasarą, per lietų važiavimas visiškai nesiskiria nuo važiavimo su vasarinėmis padangomis. Ant šlapios dangos laikosi užtikrintai, vandenį išstumia gerai. Ant labai didelio greičio įeinant į staigų posūkį jaučiasi stabilumo/sukibimo trūkumas, paplaukiojimas, noras slysti į šoną...bet tik jau tikrai labai labai greitai važiuojant ir staigiame posūkyje, visgi jos neskirtos raliui :).

Žiemą jau buvo ir puraus sniego, ir suplūkto, ir šlapdribos, pliurzos, ledo. Per sniegą, šlapdribą važiuoja neblogai, kabinasi. Didesnės problemos per ledą ar visiškai suplūktą sniegą, kai važiuojama greičiau negu leidžia sąlygos, bet pasakysiu taip, kad per tokią dangą taip pat sėkmingai slidinėja ir su žieminėmis padangomis. Man asmeniškai nebuvo jokių problemų ar pavojingų situacijų, kad mašina taptų nevaldoma, nekontroliuojamai slystų ar pan., bet pabrėšiu vieną dalyką – visada atsimenu, su kokiomis padangomis važiuoju. Aišku, reikia pastebėti, kad pas mane 4x4, bet pasakysiu, kad nelabai kada ji buvo įsijungusi žiemą, užtekdavo ir priekinių visur užvažiuoti.

BENDRA IŠVADA: tokiomis žiemomis kaip pastarosios, pagrinde važinėjant dideliuose miestuose, kur keliai valomi – tokių padangų man visiškai užtenka. Jeigu daug važinėjama užmiesčiuose, nevalytais keliais – tada turbūt verta turėti žiemines. Žodžiu tikrai esu patenkintas, ir jokio diskomforto nejaučiau.

Kiti pliusai/minusai.

Pliusai
- Padangos pakankamai tylios. Kai tik jas užsidėjau, buvo toks jausmas, kad visiškai dingo padangų triukšmas.
- Didesnis atsparumas nusidėvėjimui, palyginus su kitomis universaliomis padangomis.
- Sezoninio keitimo išvengimas.

Minusai
- Kaina. Man atsiėjo 464 eurų (po 116), už tokią kainą beveik jau galima vidutiniškų padangų žieminį ir pusę vasarinio komplekto paimti, o paprastesnių gal ir visus du komplektus. Finansiškai gal ir nesigauna čia jokio taupymo, man daugiau aktualu dėl patogumo, kad nereiktų keitinėti.

Škoda Kodiaq RS 2019m., 4x4, 2l CR TDI, 176kw, DSG.
Škoda Superb Combi 2012m., 4x4, 2l CR TDI 103kw, DSG. Parduota.
Škoda Fabia hečbekas 2002m. 1.9l sdi, 47kw, mech. Utilizuota.
Škoda Octavia Combi 1999m., 2.0l, 85kw, benzinas/dujos, mech. Parduota.

ANDZEIKA
ANDZEIKA portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 4 mėnesiai
Joined: 2017-01-01 21:10

nu super. tikrai naudinga info. gal ir padangos vertos.

ps. kaip seniau ant ziguliu, moskviciu ir volgu. buvo tiesiog padangos.

superb 2012 1.6 GreenLine

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Savaitgali pasikeiciau padangytes.
Pagaminimas 2017 m 03 sav. Made ir Poland

Paveiksliukai: 
ValdasM
ValdasM portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 1 mėnesis
Joined: 2016-05-16 11:30

Gal kas yra susidejes ant octavia I dygliuotas padangas?
Idomu kaip su triuksmu salone
Visgi octa gera izoliacija nepasizymi. O su dygliuotom padangom turiu karcios patirties kai buvau uzsidejes ant vw touran. Garsas budavo kaip lektuvo. Teko padangas keisti.

Nėra to blogo, kuris neišeitų...

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 15 valandų
Joined: 2009-11-22 20:00

jau 5 ziema tik dygliuotos padangos, manau svarbiau saugumas, o muzika paslepia visa triuksma. taip buna garsas lektuvo, bet juk nevaziuoji po 500 kmper diena

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

ValdasM
ValdasM portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 1 mėnesis
Joined: 2016-05-16 11:30

Gal viena ziema pravazinejus truputi pasidevi ir aptyla tas dygliu keliamas triuksmas?Kazkada teko ir devetas naudoti dygliuotas, bet jau ant audi a6, tai ziauriai buvau patenkintas, nebuvo jokio triuksmo.

Nėra to blogo, kuris neišeitų...

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 15 valandų
Joined: 2009-11-22 20:00

taip sumazeja dygliu garsas, nes dygliu vis mazeja:)

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

Minde airija
Minde airija portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 11 mėnesių
Joined: 2017-02-22 22:04

Sveiki siandien keiciau tepalus 1.9 tdi. Kuro filtras juodas,mechanikas sake reikia keist purkstuku gumutes. Gali but?

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 15 valandų
Joined: 2009-11-22 20:00

minde skaityk kur rasai

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

Almonta
Almonta portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 3 savaitės
Joined: 2017-12-28 17:16

Sveiki.
Priimkit i jusu darza,neskriauskit.Savo Skoda pristatysiu veliau.

Pravaziavau as su dygliuotom devetom(5 metu senumo nuo nauju,Bridgestone),tai uzia kaip lektuve.Del to dygliuotu nenaudoju.O A6 geriau salonas garsa sugeria.
Su Naujais Metais!

2012 Skoda Roomster 1.6d 66kw

ValdasM
ValdasM portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 1 mėnesis
Joined: 2016-05-16 11:30

Nusipirkau visgi minksto misinio studeless Goodyear 195/65R15 95T UG ICE 2 XL, pirkau 2016m gamybos tai gera kaina gavau :) Vaziuoja ipatingai tyliai, nedrysau pirkti dygliuotu :). Laukiam salcio ir sniego isbandymui.

Nėra to blogo, kuris neišeitų...

Vytautas_LT
Vytautas_LT portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 21 valanda
Joined: 2015-10-02 07:53

Su tokia žiema, kaip dabar - dygliuotos dar blogiau.

2006 Škoda Octavia 1.9 TDI
1999 Škoda Octavia 1.9 TDI 4x4

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 15 valandų
Joined: 2009-11-22 20:00

jei ir taip toliau nebereiks isvis padangu keisti, su vasarinem galima bus vazineti

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

Vaidas89
Vaidas89 portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 2 mėnesiai
Joined: 2017-09-12 12:08

WinterContact TS 860 195/65 R15 91T ir atskiri skardiniai ratlankiai

ValdasM
ValdasM portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 1 mėnesis
Joined: 2016-05-16 11:30

Pirmasyk susiduriau su padangu beda Fulda ecoControl HP R16 205/55, pirktos buvo naujos, dabar joms trecia vasara ir jas uzdejus eme traukti vaira i desine nezymiai, padarytas suvedimas isvertimas naujai, traukimas vistiek liko. Pabandymui uzsidejau atgal ziemines padangas, jokio traukimo i desine nera, vel atgal vasarines ir vel tas pats. Kas svarbiausia pries tai niekada su tom padangom netraukdavo vairo. Sukeiciau pradziai galines su priekinem, traukimas nedingo. Tada padangistai paprotino sukeist puse kaire su desine priekines, taip ir padariau, jausmas k ad kazkiek geriau, bet vistiek dar nera idealiai. Padangos asimetrines inside outside, ar pasikeitus sukimo krypciai nenueis jos velniop?Niekas nera susidures su panasia situacija del padangu?

Nėra to blogo, kuris neišeitų...

Vytautas_LT
Vytautas_LT portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 21 valanda
Joined: 2015-10-02 07:53

Pas mane vasarinės visose mašinose buvo pilnai simetrinės, tai priekį-galą parenku pagal nusidėvėjimą, o sukimosi kryptis tikrai pasikeičia bent dviejų ratų. Niekada nieko panašaus nepasitaikė.

2006 Škoda Octavia 1.9 TDI
1999 Škoda Octavia 1.9 TDI 4x4

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Idomi situacija, pas mane irgi jos buvo ir jokiu blogu atsiliepimu negaliu pasakyti. Net neisivaizduoju ka tau daryti, ar bandej kreiptis i pardaveja??? Gal jis siuo atveju kazka galetu pakomentuoti.

ValdasM
ValdasM portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 1 mėnesis
Joined: 2016-05-16 11:30

Kad jau treti metai toms padangoms. Nelabai tikslinga i pardaveja besikreipti, dvi vasaras viskas buvo puikiai su jomis. Vytautai , o kokias tu randi simetrines. Kad vasarines kiek ziurinejau visos asimetrines. Kaip pvz ir manosios.

Paveiksliukai: 

Nėra to blogo, kuris neišeitų...

Vytautas_LT
Vytautas_LT portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 21 valanda
Joined: 2015-10-02 07:53

Pas mane Roadstone NBlue HD+, jau gal ant trečios mašinos tokios pačios.
Dabar įsižiūrėjau, kad raštas šiek tiek skiriasi, bet markiravimo (outside) nemačiau - visaip jos buvo uždėtos ir jokio nestabilumo važiuojant nesijautė.
Aš už ženklinimą, kur ratas buvo uždėtas, bet kaip taisyklė, visada pamirštama pasiimti kreidos. :)

2006 Škoda Octavia 1.9 TDI
1999 Škoda Octavia 1.9 TDI 4x4

ValdasM
ValdasM portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 1 mėnesis
Joined: 2016-05-16 11:30

Kad ant Roadstone NBlue HD+ yra uzrasyta outside ir pagal rasta matau kad jos irgi skaitomos asimetrines :) bet svarbu kad tarnauja istikimai.

Nėra to blogo, kuris neišeitų...

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Taip isejo, kad teko pasikeisti padangas i naujas, nes savaitgali viena sprogo, nors tikejausi kad iki rudens datemps ir kita pavasari nusipirksiu naujas.
Na zinojau, kad viena padanga buvo paryta nes buves seimininkas sake kad dvi suryjo ir jis pakeite, i naujas ir pradejo kitas ryti. Toks pats atsitikimas draugui, tokia pat skoda super, tos pacios gamyklines padangos irgi ant dienu pasikeite nes dvi suryjo. Sutapimas ar mistika galvokit patys :)
Pasikalbejas su pazystamu kuris parinko ir pardave bei sumontavo padangas, tai labai viska ispasakojo ir dave nemazai patarimu del padangu oro slegio, priziurejimo ir pan. Rydienai jau uzsirasiau daryti suvedima visiems ratams, paziuresiu kokie rodikliai pries ir po.

Paveiksliukai: 
Wanted
Wanted portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 11 mėnesių
Joined: 2017-05-26 12:01

Sveiki, po truputį pradėjau galvoti apie žiemines padangas. Kadangi esu žalias šitam reikale nusprendžiau pasiteirauti forumiečių nuomonės. Ką jūs galvojat apie visas tas noname'mines padangas už 30+eur? Ar jos visai niekam tikę? Esmė tame, kad su mašina žiemos sezonu praktiškai nebus važinėjama. Nebent lapkričio mėn. mieste/autostradoj. Visą kitą laiką stovės garaže, nebent koks extra atvejis.

Vytautas_LT
Vytautas_LT portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 21 valanda
Joined: 2015-10-02 07:53

Na, žiūrint, kas tas no name. Pvz kiniškos Haida yra labai vertinamos slalomo lenktynininkų, nes jos palyginti nebrangios, o sukibimas labai geras, ypač važiuojant per sniegą ir pliurzę.

2006 Škoda Octavia 1.9 TDI
1999 Škoda Octavia 1.9 TDI 4x4

Wanted
Wanted portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 11 mėnesių
Joined: 2017-05-26 12:01

Pvz Norrsken, Zeetex, Comforser CF930 arba Altenzo (B/B/73). Dar radau Michelin Kormoran už 39 eur.
Tiesa sakant dabar pažiūrėjau tą Haida ir atrodo visai nieko variantas, bet radau tik r14. r14 lyg ir netinka pirmai octai ar ne? Šiaip kuris variantas geriau 185/60 ar 185/65?

Raimondas N...
Raimondas N... portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 2 savaitės
Joined: 2017-09-13 18:59

Niekada ne taupykite padangom, kai reiks staigiai stabdyti tada ir suprasi kas per š. pigios, ar restauruotos padangos.

Almonta
Almonta portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 3 savaitės
Joined: 2017-12-28 17:16

Yra ir tarpinis variantas tarp pigiu nauju kinietisku ir brangiu premium klases padangu:nedaug devetos premium klases padangos uz nauju kinietisku kaina.Tuo labiau jei tamstos masina stoves garaze.Net nesvarbu tada minksto ar kieto misinio padangos bei apkrovos indeksas.

2012 Skoda Roomster 1.6d 66kw

Puslapiai