Kuro bako keitimas

8 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Liba13
Liba13 portretas
Offline
Last seen: prieš 11 metų 2 mėnesiai
Joined: 2011-10-23 11:55
Kuro bako keitimas

Neseniai pastebejau palasejimus ties galiniu ratu, nuo kuro bako. Pradzioj galvojau, kad kazkur nuo variklio gal tepalas ateina vaziuojant greitai. Bet niekada nepastebedavau kad stovint po varikliu kada butu kokiu nors palasejimu.
Siandien nusprendziau atidziau paziureti kas ten lasa - is kur lasa nesupratau, bet paciupinejus ir pauoscius nulasejusi skysti, supratau, kad dyzelis man ten pavarva...
gal kam yra minciu, kas cia gali buti

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Skilute bake ;) Seip atkreipk demesi ties kuriuo momentu nustoja laset. Arba iasku nelaukus, ieskot skyles

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 9 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Sorry, už komentarą, bet tokie durni paklausimai nervina. [qoute]gal kam yra minciu, kas cia gali buti.

Žinau kas gali būti: kažkas prakiurę ir laša dyzelinas. Ar nepaprasčiau būtų susirasti duobę ir keltuvą ir pačiam apžiūrėti kas yra, negu uždavinėti beprasmius klausimus. Nes priežasčių krūva: prakiurdytas bakas, prakirsta šlangutė, nelaiko "chomutas" ir t.t. ir t.t Ar dabar nuo to aiškiau pasidarė? Manai tvarkyti nereiks?

]

Liba13
Liba13 portretas
Offline
Last seen: prieš 11 metų 2 mėnesiai
Joined: 2011-10-23 11:55

egis73 nesinervink, neatsakinek ir negaisk savo laiko jei nepatinka durni paklausimai...
Paprasciausiai norejau suzinoti ar kam nors yra kas panasaus nutike.

superB, 2007, 1.9, 85 kW

Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 9 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Tavo paklausimas man primena keletą atvejų rusų škoda forumuose. Ten yra tekę susidurti su tokio lygio klausimais: Nedega trumpų šviesų lemputė. Gal kas žinote kur gali būti gedimas? Ką man daryti? Bet kuris, bent minimaliasiai technikoje nusimanantis žmogus pirmiausia patikrins lemputę. Jei ji gera, tada tikrins saugiklius. Jei ir jie geri, žiūrės ar ateina įtampa į lemputę. O tik jau po to klaus patarimo forume. Jei žmogus absoliučiai nenusimano technikoje, tai netgi jam ir pirštu parodžius gedimą ir paaiškinus kaip jį sutvarkyti, jis vistiek to nesigebės. Tai ar ne geriau iškart varyti specialistams (kad ir Tiukui) ir tegul jie patikrina kame šaknys ir viską sutvarko. Kuro lašėjimas nėra toks gedimas, kuriam nustatyti ir sutvarkyti reikia specialių specialių žinių ir įgūdžių. Klausi, gal ir kitiem taip buvo. Gal ir buvo. Gal kažkas baką prakirto, gal kažkas vamzdelį ar šlangutęę pažeidė. Ar nuo to tau lengviau? Ar pats nepalindęs ir neapžiūrėjęs galėsi pagal kitų patarimus nuspręsti ką konkrečiai tau reikia tvarkyti? Todėl, kaip ir minėjau, jei bent kada esi rankose laikęs atsuktuvą, tai susirask kokią duobę, ar bent jau pasikelk ant domkrato (su visom užtikrintom apsaugom), palysk po mašina ir susirasi kas pas tave sugedę. Taip bus žymiai ir paprasčiau ir greičiau, nei kažkadą bandyti burti iš kavos tirčių. Nebent galėtum pabandyti dar vieną variantą: ekstrasensų pagalbą.

]

Liba13
Liba13 portretas
Offline
Last seen: prieš 11 metų 2 mėnesiai
Joined: 2011-10-23 11:55

Nereik ekstrasensu pagalbos... buvau nusiemes rata, apsaugas ir pamaciau, kad kuro bakas, kazkada yra jau taisytas (su kazkokia epoksidke). Butent per ta taisymo vieta ir atsiranda rasojimas.
Klausimas butu toks, ar yra teke kam nors keisti kuro baka? Jei taip i ka reiktu atkreipti demesi keiciant baka (nupylimas kuro, praplovimas kito kuro bako, ar kompas po to nesudurniuoja, pludes isemimas ir pan.) - idomios bet kokios pastabos.
Esu susirades baka is anglisko varianto (vizualiai dar jo nemaciau) - lygtai ipilimo anga toj pacioj pusej kaip europiniu, bet gal yra dar kokie niuansai?
Is anksto dekoju uz atsakymus

superB, 2007, 1.9, 85 kW

Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 9 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Na va, dabar pats matai, kad net geriausias pasalio specialistas neapžiūrėjęs nebūtų tau pasakęs per kur bėga. :)
Kas liečia kuro išpylimą, tai nežinau tiksliai kaip Superbe, bet bendradarbis iš Citrono bako išsiurbinėjo su langų apiplovimo varikliuku, sakė kad visai neblogai gaunasi. O nupirktą baką būtinai prasiplauk, nes nuo kuro būna prisirinkę košės ant dugno. Paskui pradeda užkišinėti sietelius, filtrus, prasideda problemos. Dukterėčios dyzelio baką plovė, tai meistrai pakraupę buvo kiek ten visko rado.

]

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 1 diena 4 valandos
Joined: 2009-11-22 20:00

viskas ten tas pat kas anglo, kas europiecio, nieko baisingai sudetingo keitime nera, nuimk baka ir pamatysi pats viska

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04