Fabia 1.2 HTP peršokusi grandinė?

7 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Saulius12
Saulius12 portretas
Offline
Last seen: prieš 8 metai 9 mėnesiai
Joined: 2015-06-26 14:16
Fabia 1.2 HTP peršokusi grandinė?

Sveiki,

Turiu 2007 (MK1) Fabia 1.2 HTP

Prieš porą mėnesių pasirodė, jog praradau šiek tiek galios. Vėliau tas jausmas vis stiprėjo, kol supratau, jog galia po truputėlį vis mažėja. Žemais sūkais daug skirtumo nebuvo, tačiau ant aukštesnių darėsi vis blogiau. Žvakes bei tepalus su filtru pasikeičiau ~1000km prieš pasirodant problemai. Problemai pasirodžius pasikeičiau oro bei kuro filtrą, tačiau nieks nepasikeitė, galia vis mažėjo. Dar po ~50km galia dar drąstiškiau sumažėjo, su draugu pasijungėme kompą - esminių klaidų nebuvo, apart seną liambda klaidą, live parametrai normos ribose. Dar po 10km, mašina visiškai nebetraukė, nusprendžiau nebevažiuoti, apsukas pradėjo sunkiai rinkti net tuščia eiga, apsukos daugiau ~4000 rpm net nekyla, o tuomet, pagaliau pasigirdo metališkas žvangesys iš po kapoto, panašu į grandinės skambėjimą, užgazavus iki ~3-4k rpm. Nespaudžiant gazo variklis dirba normaliai. Taipogi pasimatavau kompresiją - gavau 13-12-13. Kiek domėjausi, 1.2 HTP tikėtinas grandinės peršokimas, dėl ko nusimuša degimo kampas, bei galbūt vožtuvų lankstymas?
Esminis klausimas, pas ką verta nuvežti? ARX brangininkai ( bei ne iki galo pasitikiu kokybe) Nusiardyti iki grandinės galiu ir pats, tačiau toliau mano kompetencija baigiasi :) Norėčiau susitvarkyti ir pats (tiesiog įdomu), tačiau reikėtų turinčių daugiau patirties pagalbos, juo labiau, kad nerandu service manual, kuriame būtų Fabia grandinės keitimas/diagnostika.
Mašina Vilniuje, beje.

Labai laukčiau nusimanančių kolegų patarimų :)

Dėkui ir geros dienos :)

Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27

Labas,
Gal dar tavo vietoje, pamatuociau kuro slegi. Man labiau panasu, kad truksta slegio - del to ir neturi galios, nes nesugeba daugiau benzo pateikti.
Fabia turi nuorinimo nipeli - pukstuku paneleje, manau prie jo galima prijungti matuokli ir pamatuoti. Tavo masinai greiciausiai bus 4 Atmosferos, arba 3.
O tavo kuro filtras buvo su griztamuoju (su slegio reguliatoriumi)? Tada tas filtras brangesnis. Ir ant jo turetu buti parasytas reguliavimo slegis 3 arba 4 bar...
Mano fabia, kai persoko grandine, tai visai neuzsivede, o kompresija buvo viduriniame 0. Kompas buvo parodes, alkuninio veleno daviklio problema, nors jis geras buvo.

Saulius12
Saulius12 portretas
Offline
Last seen: prieš 8 metai 9 mėnesiai
Joined: 2015-06-26 14:16

Pamiršau paminėti, jog kuro slėgį po kuro filtro keitimo taipogi matavau ( jau nebepamenu kiek buvo, bet 3 ar 4bar), o filtrą dėjau tokį patį koks buvo, 4 bar. Šiaip ar taip, reikia ardytis ir ieškoti problemos, nuo 3k rpm labai garsiai kalatojasi/žvanga kažkas, ir dar iš ten, kur grandinė.

Radęs problemą parašysiu čia, jei kam ateityje būtų taip pat :)

P.S. Tas nuorinimo nipelis purkštukų panelėje yra labai patogus dalykas slėgiui matuoti :)

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 8 valandos 28 minutės
Joined: 2009-11-22 20:00

kai grandines zvanga buna grandines slopintuvu beda

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27

Slopintuva ir itempeja manau galima pasikeisti nenuemus grandine. Kad pakeisti grandine, reikia atsukti pagrindine zvaigzdute ir nuimti ir tepalo siurblio grandine. Taip pat reikia spec. Instrumentu arba susivirinti paciam. Rusu saituose yra daug info. Youtube irgi.
Man variklistai rekomendavo pakeisti ir tepalo grandine su itempeju ir pagrindines grandines visa komplekta. Tada reikia ir dugna nuimti. Savo bme azq varikliui tai radau manualus kaip ka daryti. Manau kad panasus su htp.
Kas ten per sena liamda klaida? Gal cia pagrindine problema?
Del kompresijos man neaisku. Manuale rase kad turi buti 10.5 kituose saltiniuose kad iki 15. Gal didesne kompresija rodo, kad cilindras jau per daug arti voztuvu, del issitampiusios grandines. Gaila meistrai nepamatavo naujos ir senos grandines ilgiu. Nors vieame rusu forume zmones ismatavo. Dar girdejau, kad trumpindavo grandines...bet kazkaip abejoju.

Saulius12
Saulius12 portretas
Offline
Last seen: prieš 8 metai 9 mėnesiai
Joined: 2015-06-26 14:16

Dėkoju visiems už patarimus, problema išspręsta :)
Problema - išsitampiusi grandinė ( apie pusę narelio, palyginus su nauja)

tomasvilda
tomasvilda portretas
Offline
Last seen: prieš 2 savaitės 2 dienos
Joined: 2009-10-20 18:35

Dekui uz problemos sprendima, zinosim jei kas atsitiks :)