Ventspilis ir kelionė į jį

4 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00
Ventspilis ir kelionė į jį

Kadangi šiemet teko jau penktą kartą atostogauti šiame nuostabiame mieste, tai nusprendžiau savo informacija pasidalinti ir su kitais, galbūt taip pat galvojančiais ten nuvykti. Sugalvojusiems paatostogauti ar šiaip aplankyti Ventspilį, siūlau važiuoti per Bauskę. Netoli Bauskės yra nuostabaus grožio Rundalės dvaras. Tai ne tik dideli, gražūs ir prabangūs rūmai, bet ir labai didelis sodas šalia jų, kur labai daug auga įvairių rūšių gėlių. Sako, kad gražiausia būna jame kai žydi bijūnai, nes ten begalė jų rūšių.
http://www.rundale.net/index.php?l=2
Bilietai nėra iš pigiausių, bet kiekvienas litas tikrai to vertas. Prieš trejetą metų bilietai buvo atskiri į dvarą ir į parką. Fotografavimas ir filmavimas taip pat buvo mokamas, nors ten nelabai kas atždžiai ir žiūrėjo į tai.

Paveiksliukai: 
Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Nepertoliausiai nuo Rundalės važiuojant į Ventspilį yra kitas puikus objektas, kurį labai rekomenduotina aplankyti, o turintiems nepilnai suaugusių vaikų, tai netgi ir būtina. Tai Tervetės gamtos parkas. http://www.tervetesparks.lv/new/?lang=en Jame, natūraliame miške, įrengtas tarsi kažkoks pasakų pasaulis. Viename kampe pastatytas ištisas nykštukų kaimelis, su namais, malūnu ir t.t. Kitame kampe gali rasti įvairius pasakų personažus, gyvą raganą, miško fėją ir t.t. Ragana pavaišins miško arbata ir zuikių kakučiais (šokoladiniais dražė) :), mielai su jumis nusifotografuos. Kurie pavargs ir tingės eiti iš vieno objekto į kitą (o jie tikrai nėra vienas šalia kito), galės pavažiuoti traukinuku.
P.S. Patarimas būtų toks: jeigu galvojate per vieną dieną normaliai apžiūrėti Rundalę ir Tervetę, tai toks variantas sunkiai įmanomas, nebent bėgtute viską pralėktumėte. Todėl siūlau vieną objektą apžiūrėti keliaujant į Ventspilį, o kitą grįžtant atgal. Savaime aišku, galima susiorganizuoti ir atskirą kelionę tik į šiuos objektus.

Paveiksliukai: 

]

Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Ventspilis. Nuostabus gėlių, skulptūrų ir įvairių poilsio vietų miestas. Pirmus pora kartų buvome apsistoję vadinamame studentų viešbutyje. Ten paprasčiausias aukštosios mokyklos studentų bendrabutis, kuriame vasarą nuomoja kambarius. Neišsigaskite žodžio bendrabutis, nes jis tikrai labai tvarkingas ir prižiūrėtas. Kambariai aišku prabanga nespindi, bet lovos, stalas, kėdės ir spinta yra, o daugiau nieko kurorte ir nereikia :). Du dviviečiai kambariai sudaro taip vadinamą bloką, kuriame yra dušas ir tuoletas. Jei važiuosite su šeima, tai prašykite kambario su šaldytuvu, nes tada nevisuose buvo. Virtuvė bendra visam aukštui. http://www.visitventspils.com/en/things-to-do-in-ventspils/92/?category=32
Kitus tris kartus buvome apsistojė svečių namuose Veldzes nams. http://www.veldzesnams.lv/home.htm Kambarių pasirinkimas įvairus. Prabangos taip pat nėra, bet viskas tvarkinga, prižiūrėta. Šaldytuvas vienas keliems kambariams, bendra virtuvė, uždaras kiemas. Kiekvienam kambaryje televizorius (kuris rodo tik keturias programas latvių kalba), dušas, tuoletas, kondicionierius, wifi. Šiais metais trivietis kambarys, pasiliekant ilgesniam nei trijų parų laikui, kainavo 23 latus. Iki jūros pėstute suaugusiems gal koks pusvalandis, bet nelabai ten apsimoka vaikščioti, nes prie pat jūros yra labai didelė automobilių aikštelė, kuri tarp kitko nemokama (akmuo į Palangos daržą :)). Mėgtantiems keliauti su palapinėmis Ventspilyje yra europinio lygio kempingas. http://www.camping.ventspils.lv/en/index.html Jame neteko gyventi, tai nieko konkretaus ir negaliu pasakyti. Tik pralėkdamas pro šoną mačiau kad labai tvarkingas.

]

Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Įdomių ir lankytinų vietų Ventspilyje yra nemažai. Tai ir Livonijos ordino pilis, žvejų kaimelis (tipo mūsų Rumšiškių, tik mažesnis), inkarų muziejus, planetariumas, kur rodo filmus apie kosmosą (ant kupolo formos lubų, tai gaunasi kaip 3D. Kaikurių filmų įgarsinimą galima klausyt lietuviškai per ausines), ten pat ir teleskopas, Renkio parkas, kuriame milžinas pametęs keletą savo daiktų (milžiniško dydžio batas, kepurė, raktai ir t.t), nuotykių parkas ir t.t. Nuotykių parke yra supiltas 52 metrų auksčio dirbtinas kalnas, kuris po truputį aukštinamas iki 86 metrų. Ten yra keliolika įdomių atrakcijų. Į jį taip pat galima nuvažiuoti senovišku siauruku, kuris kursuoja tarp Inkarų muziejaus ir Nuotykių parko. Taip pat geriausia apsilankyti ir turizmo informacijos centre, tai ten rasit labai daug info apie Ventspilį, jo apylinkes ir aplamai Latviją. Uoste galima paplaukioti laiveliu Hercogs Jekabs, kuris apie valandą plukdo Ventos upe iki jūros vartų.

P.S. Laukite tesinio.

Paveiksliukai: 

]