Skoda ROOMSTER

1 post / 0 new
Paskutinis įrašas
Sibekinis
Sibekinis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2011-11-24 11:10
Skoda ROOMSTER

Viskas apie roomster

g0ze
g0ze portretas
Offline
Last seen: prieš 11 metų 4 mėnesiai
Joined: 2010-11-20 09:53

kaip matau pats esi roomster savininkas:) gal galetum pats placiau apie modeli:) trukumai, privalumai tavo nuomone:) nes planuoju pats toki isigyti tad noretusi isgirsti jau esamo savininko nuomone:)

Sibekinis
Sibekinis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2011-11-24 11:10

Sveiki dar karta, nu ka as galiu pasakyti apie Roomsteri, jau vazineju 2 men. pas mane 1.9 TDI tai dabar kazka galiu parasyti. Pradziai - pries tai vazinejau su Octavia 1,9 TDI (7 metus), zmona turi Fabia 1,4 TDI, taigi kaip supratote su Skoda susidraugaves gana stipriai (tik ne clubo narys) :) ir aisku dabar turiu su kuo palyginti. Pries Octavia nieko neturiu pries, is tikro gera galiu pasakyti superine masina, tik mano poreikiams reikalinga talpesne transporto priemone. Visu pirma Roomsteri rinkausi del tikrai dideles erdves. Ilgai skaiciau atsiliepimus UK, pas Ruselius forumuose (pas ruskius praktiskai tik benzinas), top gear specialistu ivertinimas buvo tikrai neblogas, bet tik 1.9 TDI modeliui ( ju vertinimu 1.4 TDI variklis yra ryskiai per silpnas sitam automobiliui). Turiu siokios tokios karcios patirties apie Fiat, citroen, Renualt kongerius-smongerius, tai kazkaip vel pradejau dairytis Skodos ir isigyjau Roomsteri, galejo buti Caddy, bet kazkaip jau labai kablukinis variantas :). Specialistai Drive testuose Roomsteri pastatydavo pries Renualt Kangoo, Nissan Note http://www.youtube.com/watch?v=IZvQl8KXsGg&feature=related , Fiat Doblo, Citronus, tai as nelabai supratau apie Nissan Note, jis pries Roomsteri kaip boruze, nera net ka lyginti su kaimynu bandeme lyginti tai kazkaip visiskai ne tas segmentas (ale tipo vienaturis, nesamone, nebent galetu lyginti su fabia universalu gal but) VW Touran - taip, galetu pastatyti salia Roomsterio ir galetu aptarineti visokius interjerus-exterjerus. Taigi labai nesipleciant, info yra gana nemazai uzsienio spaudoje. kalba eina apie 1.9 TDI modeli, (praktiskai 90 proc. devetu auto rinkoje vyrauja 1.4 TDI modelis, bent jau Lietuvoje).
Privalumai
1. Pradesim nuo isores- ji kazkam patinka, kazkam nepatinka, skonio reikalas- cia nelabai ka ir parasysi
2. Vidus- cia ir prasideda visi geri dalykai. Vairuotojo vieta irengta liuks (Audio valdymas prie vairo, visi valdymo prietaisai lengvai pasiekiami, sildymas superinis, panoraminis stogas tai isvis prikolas geras :bigsmile: , Ipod pajungimas, tikrai neblogas audio paruosimas ir t.t.) prieki vietos ir Sabui uztektu, aukstyn-zemyn reguliuojamos sedynes gali jaustis kaip minivene, nuleidus sedynes, kaip normaliame auto, tolimoje kelioneje tikrai nepavargsti, antroje eileje keleiviams vietos patikekit sociai tikrai nereikia atstumti priekiniu sediniu, Octavia gauna -. Visas fintas apie antra eile, sedynes susideda-issiema per kelias minutes, reikalui esant galima isimti 1-2 arba visas 3 sedynes http://www.youtube.com/watch?v=qhe8yqCEbMA&feature=related (visiems suprantama kalba ;) ) ir prisikrauti labai nemazai krovinio is mano patirties tai isguldzius Octavia sedines tikrai nesudetum tiek daiktu kiek i Roomsteri, Skodos konstruktoriai kazkaip idomiai sukonstravo galine dali is lauko nepasakytum, kad viduje galetu buti tiek vietos. + dar pilnas atsarginis ratas ne joks tai gumaviakas idetas. Mano auto rida 84 gabalai (patikrinta), salonas kol kas nebarska viskas good, ziuresim kas bus toliau.
3. Vaziavimas-dinamika. Kaip minejau pas mane 1.9 TDI visos raudonos, smirgelis konkretus, sukasi ispudingai, vairuojasi labai neblogai, apsisukimo laipsnis taip pat geras, vienu zodziu viskas ten OK. Kuro sanaudos - ramus vaziavimas miestas-uzmiestis 5 ltr., grubus vaziavimas miestas uzmiestis 6 ltr. autostrada vidurkis 130 km/h 5.6 ltr. 170 km/h 6.8, daug ar mazai nezinau, tik zinau, kad Octavia 1.9 tikrai zymiai ekonomiskesne, bet su Octavia visos raudonos neteko vazineti tai negaliu lyginti, man atrodo Octavia 1.9 TDI ir net neturi visu raudonu, gal klystu, siaip 2 litriniai motorai turi visas raudoas pas Skoda scout, tai tikrai nera ekonomiski, bet ten 4 varomi.
4. Pakaba- kietoka vaziuojant per duobes, bet kaip iskaiciau pas Ruskelius pas juos duobiu uztenka, tai kaltos R55 padangos, uzdejus R60 ryskiai suminksteja, ateityje bandysiu uzdeti R60, nors gamintojas nurodo R55, stabdziu sistema 1.9 TDI visi diskiniai stabdziai Audi A4, priekine pakaba Fabia II, galine Octavia I, taigi su aptarnavimu jokiu problemu neturetu iskilti.
5. Variklis 1.9 TDI PD Volgsfageninis pasatuose, audiuhuose tas pats, kuris reikalauja TIK 505.01 ALYVOS IR NE KITAIP ji tikrai nera pigi, kiek teko skaityti, nepilant nurodyto tepalo kuro sistemos problemos prasideda jau po 20-30 tuks. km. exploatacijos, pilant tinkama tepala, laiku keiciant, varikliai tarnauja tikrai ilgai, pas mane po kapotu ir buvo parasyta didelem raidem ONLY 505.01.
Tai trumpai gal butu tiek. Apibendrinimui:
Pliusai- tikrai vertas demesio masiniukas zmonems kuriems reikia universalaus auto.
Minusai- kietoka pakaba esant nelabai gerai kelio dangai.
1.9 TDI varikliui tikrai chekai galejo ideti 6 pavaru greiciu deze (pasatuose kur i 1.9 visos raudonos deda), garso izoliacija nera superine, bet kenteti galima.
Nerekomenduociau pirkti Roomsterio su 1.4 TDI, nes is savo patirties galiu pasakyti (vazineju su zmonos Fabia), 1.4 variklis yra tikrai per silpnas sitam auto nes jis skirtas vezioti tikrai ne ora, nebent is bedos auto 80 proc. bus exploatuojamas miesto salygomis tai gal ir galima bandyti, bet as tikrai nerekomenduociau, isivaizduokit Octavia su 1.4 TDI varikliu :party: , o Fabijai tai pats tas kas liecia ekonomiska vaziavima. Tai butu tiek, a jei ka rasykit :mail:
P.S. dar toki pricendala nusipirkti tai isvis prie upes gyvenciau http://www.youtube.com/watch?v=pa8UD8OWFuY&feature=related

Best Regards

Sibekinis
Sibekinis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2011-11-24 11:10

Dar truputi papildysiu, pas Ruskius forume skaiciau apie stiklini stoga, tai vienas rase pliusas stiklinio stogo- zinosi 100 proc., kad Litovcai neperdare, reiskiasi masiniukas nebuvo verstas ar sudetas is dvieju masiniuku, nes faktas, kad detu paprasta stoga is kito ispjovia, nes stogo kaina kaip kur apie 4-5 stukas su idejimu ;) , cia dar truputis apie Roomsteri ir Litofcus (kas supranta rusiskai) :evil: http://www.youtube.com/watch?v=eNym1jZ24lY&feature=related

Best Regards

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 7 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Sibekinis - saunus aprašas. O sakyk, kaip su garso izoliacija. Jei gerai supratau, tai pas tave buvo I octavia.
Dėl 6 bėgiu - čia kažkas pardavinėjo 6 begiu dėžę skirta Fabia. Klausimas ar netikru Roomsteriui?

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

moonshine
moonshine portretas
Offline
Last seen: prieš 12 metų 2 mėnesiai
Joined: 2012-01-04 11:21

Man įdomu kaip Roomsteris ilgesnėse kelionėse? Testuose įvairiai ten rašo, vieniems norm, kitiems nelabai - smarkiai nuo testuotojo priklauso - tai įdomu ir "gyvi" savininkų pastebėjimai, palyginimai su kitais modeliais. Ką pvz šeimininkas pasakytų išlipęs po 800km savaitgalio kelionės po LT? Kaip pvz skirtingo pločio vėžės reaguoja į provėžas asfalte? Nereik po kelią "gaudyt"? Kas ten gavosi Fabia sulipinus su Oktavija ir būdą uždėjus? :bigsmile: Šoninis vėjas į griovį nepučia? Dar kokie kelionių niuansai?
Reik pradėt ieškot šeimos auto, nuspręsta - vienos vietoj dviejų, nes trečias eržilas dar garaže prunkštauja, šeimininkas nebespėja visų deramai apšokinėt :bigsmile: Tai reikia kad būtų pakankamai maža, lengva vairuot mieste, palyginus trumpa bei manevringa raitytis moteriškei po daugiabučio kiemą, nes ji ja kasdien į-iš darbo po miestą važinėsis, bei pakankamai smagi vairuot vyrui J) po darbo, talpi, bei taip pat tinkama ilgoms savaitgalio kelionėms skersai-išilgai LT ir ne tik ;) Roomsteris, atrodo irgi visai neblogai mums tiktų. Testdraivą vistiek kur nors susiorganizuosim, daug ką pamatysim ir nuspręsim vietoj, konkurentų paieškosim - tik vat ilgai kelionei testdraivint greičiausiai kad niekas neduos, tai reik žmonių pasiklausinėt :)

Sibekinis
Sibekinis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2011-11-24 11:10

Sveiki, del garso izoliacijos tai kaip rasiau galetu buti geresne, galima paciam rankas prideti pas mane I Octavijoje buvo padaryta, del 6 begiu dezes nesu tikras ar 1.9 visos raudonos paveztu Fabijos deze, cia reikia su specialistais tartis, bent kol kas tai tikrai neplanuoju kazko ziureti ar daryti, tik parasiau atsiliepimuose, kad minusas 5 begiai 6 butu exelent, Moonshinui- test drive susiorganizuok 1.4 ir 1.9 varikliais, aisku komplektacija cia jau Skodu navarotai ;) perki plika papigiaja tipo perki rimtai sukomplektuota moki ziauriai daugiau, cia jei is salono, used cars rinkoje tai kaip ir labai didziulio skirtumo ir nera bent Lietuvoje. Del skirtingo plocio veziu tai kol kas nieko negaliu pasakyti sniego nebuvo ;) 450 km vaziavau su sustojimais jokiu nepatogumu, kaip rasiau vairuotojo vieta irengta tikrai su protu ir patogiai, keleiviams taip pat, del manevringumo tai su kuo lyginti su Fabia tai Fabia kaip gonscikas Girdauskas sakydavo ner pavarotnes auto uz Fabia :bigsmile: siaip man viskas gerai kol kas esu labai patenkintas pirkiniu, zmona taip pat, panoraminis stogas tai isvis kazkaip idomu pojuti suteikia kazkaip tos erdves atrodo tiek daug, zmonos drauges gale sededamos i darba vaziavo kelis kartus tai aikciojo :bigsmile:

Best Regards

moonshine
moonshine portretas
Offline
Last seen: prieš 12 metų 2 mėnesiai
Joined: 2012-01-04 11:21

o į fūrų vėžes asfalte kaip?
1,9 LT naudotų rinkoj retesnis variantas, o 1,4 atrodo silpnokas, užtat pilni skelbimai. Teoriškai lyg ir pakaktų tos jėgos, praktiškai vistiek norisi turėt atsargos po "tapke" lenkimams ir pan.

daisku
daisku portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 2 mėnesiai
Joined: 2010-12-12 21:38

Sveiki, gal galite ką patarti ar padėti ?! Sugedo mano Roomsterio, vairuotojo pusės, elektro langų pakelėjo motoriukas (kodas 6Y2959801). Jį atjungus, dešinės pusės priekinis langas "dirba"... Prijungus vėl prie kairės pusės - neveikia abieju langu pakėlimo-nuleidimo funkcija. Mano a/m tik priekiniai langai elektriniai.
"Rimtomoje" žiūrėjo ir pasakė, kad reikia keisti varikliuką kairės pusės. Bet jo naujo kaina virš 600 Lt !!!
Gal galite ką patarti ar padėti?

tomasvilda
tomasvilda portretas
Offline
Last seen: prieš 4 dienos 1 valanda
Joined: 2009-10-20 18:35
tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 14 valandų 37 minutės
Joined: 2009-11-22 20:00

pilna savartynuose tu roomsteriu, pagaliau ziurek varikliukus nuo fabijos naujasnes, manau jie bus identiski

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

daisku
daisku portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 2 mėnesiai
Joined: 2010-12-12 21:38

Labai ačiū už patarimus. Atsisiunčiau iš ebay.de - 320 Lt.
Meistras istatė, viskas dirba - OK

daisku
daisku portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 2 mėnesiai
Joined: 2010-12-12 21:38

Na, "šakės"...- vėl langai neatsidarinėja ! Gal galite parekomenduoti gera elektriką.

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 14 valandų 37 minutės
Joined: 2009-11-22 20:00

koks miestas?

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 7 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Tiukus, bent jau paskytoje nurodyta Vilnius.

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

evaldas o
evaldas o portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 5 mėnesiai
Joined: 2013-07-03 15:40

Sveiki, gal naujokui kiek pakomentuosite roomsteri siame skelbime ? man pasirode neblogai :)
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/puikios-bukles-tdi-15852723.html

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 14 valandų 37 minutės
Joined: 2009-11-22 20:00

ka galima komentuoti jei masina dar garantine, jei kas suges viska suremontuos autorizuotas servisas
minusas didelis- sviesus salonas, nespesi jo valyt pastoviai

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

evaldas o
evaldas o portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 5 mėnesiai
Joined: 2013-07-03 15:40

Sveiki => anas roomsteris jau parduotas.... O ka galetumete pakomentuoti apie varianta zemiau ? ypac variklis (1.6 benzas... kaip su ekonoiskumu ir pan)
http://auto.plius.lt/skelbimai/skoda-roomster-1-6-l-vienaturis-2008-benzinas-2737929.html

sakalas
sakalas portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-10-13 20:35

Jai tai buvo kaip komercinis auto, teks pakloti kas met po 900 lt keliu mokescio,nebent nevaziuosi i magistralinius kelius,o tik po miesta makaluosies.

1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2013 m
1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2014 m

evaldas o
evaldas o portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 5 mėnesiai
Joined: 2013-07-03 15:40

Kaip registracijos liudijime tai patikrinti ?

Tomux
Tomux portretas
Offline
Last seen: prieš 2 metai 8 mėnesiai
Joined: 2010-07-19 18:53

Punktas J nurodo kategoriją. Jei M1 - keleivinis ir kelių mokestis nereikalingas, jei N1 - mokestis reikalingas važiuojant bet kuriuo nuo A1 iki A16 keliu.
Teisės aktai numato galimybę pakeisti automobilio klasę, tačiau tam reikia papildomų išlaidų: atlikti techninę ekspertizę ir mokėti valstybės rinkliavą.

Norint pakeisti transporto priemonės klasę iš N1 į M1, privaloma iš gamintojo ar jo įgaliotojo atstovo gauti raštišką patvirtinimą, kad transporto priemonėje sumontuota stabdžių sistema atitinka transporto priemonių, skirtų vežti keleivius, reikalavimus, taip pat stabdžių sertifikato, variklio skleidžiamo triukšmo, variklio išmetamųjų teršalų, sėdynių tvirtinimo, diržų tvirtinimo bei diržų sertifikatų kopijas.

Gavus raštišką patvirtinimą ir sertifikatus, būtina atlikti techninę ekspertizę kurios metu nustatoma, ar visos transporto priemonės konstrukcija atitinka transporto priemonių, suprojektuotų ir pagamintų vežti keleivius, reikalavimus. Atsižvelgiant į techninės ekspertizės išvadas, sprendžiama, ar transporto priemonė gali būti perregistruojama kaip lengvasis automobilis.


evaldas o
evaldas o portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 5 mėnesiai
Joined: 2013-07-03 15:40

Dekui uz vertinga patarima, vaziuoju tikrinti :)

sakalas
sakalas portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-10-13 20:35

1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2013 m
1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2014 m

evaldas o
evaldas o portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 5 mėnesiai
Joined: 2013-07-03 15:40

Aciu uz info - patikrinau, viskas OK su kategorija :)
Masiniukas jau musu garaze :)

sakalas
sakalas portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-10-13 20:35

sveikinam!

1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2013 m
1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2014 m

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 7 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Sveikinimai isigyjus, laukiam prisistatymo cia: http://skodaklubas.lt/%C4%AFvairenyb%C4%97s/nari%C5%B3-automobiliai

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

baizelis
baizelis portretas
Offline
Last seen: prieš 8 metai 10 mėnesių
Joined: 2011-06-05 16:31

Sveiki!
Turiu problemą su ratų geometrija. Roomsteriui pakeitus žiemines padangas į vasarines, vairą pradėjo traukti į vieną pusę. Ratų suvedimas padarytas, pakaba patikrinta. Kas turi kokių minčių?

tiukus
tiukus portretas
Offline
Last seen: prieš 14 valandų 37 minutės
Joined: 2009-11-22 20:00

ratus sukeisk vietomis pradziai

1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04

baizelis
baizelis portretas
Offline
Last seen: prieš 8 metai 10 mėnesių
Joined: 2011-06-05 16:31

Ta prasme, tu manai, kad galinis buvo uždėtas ant priekinio? Padangos kryptinės. Tad galima tik vienos pusės ratus mainyti. Keisti tik tos į kurią traukia ar abiejų?

karolis19851
karolis19851 portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 5 mėnesiai
Joined: 2016-11-04 16:47

Sveiki reikalinga atkoduoti radija atsirado užrašas SAFE kaip ji reikia opanaikinti ir gal kas žinote koks yra kodas. Skoda Roomster 208 m.

Waidulis
Waidulis portretas
Offline
Last seen: prieš 6 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2010-06-09 14:31

Aš tai vežiau tokį senesnį magą pas tuos kur atkoduoja, 15 min. palieki magelį ir viskas. Gal su naujesniais ilgiau užtrunka, nežinau. Skelbiu.lt. pilna skelbimų. Mokėjau gal apie 30-40 Lt senais laikais. Kiek žinau, naujesni mageliai iš auto komplektacijos paprastai neprašo kodo netgi atjungus akumus ir pan., todėl, kad jie pririšti būna.

Tiesa, jei magas komplektacijoje buvo, manau pas oficialus galima paklausti, manau turėtų suteikti tokią info pagal mago kodus ir pan.

Škoda Kodiaq RS 2019m., 4x4, 2l CR TDI, 176kw, DSG.
Škoda Superb Combi 2012m., 4x4, 2l CR TDI 103kw, DSG. Parduota.
Škoda Fabia hečbekas 2002m. 1.9l sdi, 47kw, mech. Utilizuota.
Škoda Octavia Combi 1999m., 2.0l, 85kw, benzinas/dujos, mech. Parduota.