Dviraciu transportavimas (laikikliai)

17 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Treciukas
Treciukas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2014-05-07 12:35
Dviraciu transportavimas (laikikliai)

Sveiki,
eksploatuoju Octavia II (2009m.) hecbeka-sedana (be valytuvo) :) Nuo isigijimo turiu originalius stogo skersinius ir niekaip neapsisprendziu, koki buda naudoti dviraciu transportavimui: ar vezti ant stogo ar deti virs bagazines?
Siek tiek pasidomejau, kad ant stogo yra labai nepatogu naudoti, didelis vejo pasipriesinimas, gal siek tiek nesaugu! Taciau yra didelis laikikliu pasirinkimas!
Ant bagazines laikiklis apsunkina priejima i bagazine, masina tampa "storesne", maza spacialiai Octaviai II skirtu laikikliu pasiula, taciau daug lengviau uzdeti (pvz.: zmonai).

Norejau pasiteirauti kitu Octavia savininku nuomones apie dviraciu laikiklius, kokie ispudziai, patirtis, rekomendacijos? Dekui!

tomasvilda
tomasvilda portretas
Offline
Last seen: prieš 3 dienos 6 valandos
Joined: 2009-10-20 18:35

Jei pritvirtinta ant bagazines tai nereiskia, kad pasipriesinimo nebus. Veziau dviracius pritvirtintus ant bagazines kuro sanaudos 9 litrai, be dviraciu 6 litrai.

Treciukas
Treciukas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2014-05-07 12:35

Kaip suprantu auto yra Fabia? Gal gali daugiau info pateikti apie patį laikiklį?

Skoda Octavia II 1.9TDI 77kW (2009m.)

tomasvilda
tomasvilda portretas
Offline
Last seen: prieš 3 dienos 6 valandos
Joined: 2009-10-20 18:35

Veziau tada is viso ant Fiat Punto su tokio tipo laikikliu: http://www.senukai.lt/out/1/html/0/dyn_images/z1/00005077282750772827_z1.jpg

Bet nera skirtumo kur vesi pasipriesinimas ir virsuje ir gale panasus.

Egis73
Egis73 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-08-09 21:00

Oro pasipriešinimą ir tuo pačiu kuro sąnaudas labai lemia automobilio aerodinamika. Tai ne tik automobilio forma iš priekio, bet ir iš galo. Automobilio forma yra kuriama taip, kad oras "praslystų" kuo lengviau. Todėl nebūtina vežti dviračių ant stogo, kad jau pažeistum visą automobilio aerodinamiką. Ant galo sukabinti dviračiai jau daro už automobilio oro sūkurius, kurie lemia pasipriešinimą judėjimui. Todėl, jei nori taupyti - dviračius palik namie. Kitu atveju, ieškok tokio laikiklio, kuris tau patogiausias.
P.S. Kad bent kiek suprastum aerodinamiką, užmesk akį į čia: http://www.skycentre.net/index.php?autocom=ibwiki&cmd=article&id=20

]

Treciukas
Treciukas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2014-05-07 12:35

Tai su pasipriešinimu ir kuro sąnaudom tada, viskas aišku, abu variantai panašūs! O dėl taupumo, tai nieko gero ir nesitikėjau nuo pat pradžių!
Ar neatsirastų kas iš Octavia savininkų ir pasidalintų įspūdžiais apie bagažinės laikiklį? (Vietos diržų užkabinimams, rekomendacijos ir pan.).

Skoda Octavia II 1.9TDI 77kW (2009m.)

liofka12123
liofka12123 portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 10 mėnesių
Joined: 2011-05-11 20:09

Sveikas.Siais metais isigijau stogo skersinius
http://pigu.lt/auto_prekes/autoturizmo_reikmenys/stogo_bagazines/automobilio_stogo_skersiniai_menabo_brio_alu?id=3295142
mokejau (180)Pataupaiu,dabar gaila ismestu pinigu,is esmes savo funkcija atlieka,bet kai reikia keturius varztus uzsukti o veliau atsukti su sesekampiu-atsibodo kai ta reikia daryti daznai.Ejgu karta uzdesi ir nuolat jie bus ant stogo-OK.Sia diena rinkciausi tokius skersinius kurie uzsisega kaip sakant vienu paspaudimu.Dviraciu laikikli isigijau toki
http://www.neriba.lt/automobilines-prekes/laikikliai-bagazines/thule-proride-591.html
(mokejau 350)
Vertas kiek vieno cento uz ji sumoketa.Skirtumas kai rinkdamasis gali rankomis paciupineti pigesnius ir brangesnius yra akivaizdus.Iskarto maciau skirtuma taro skirtingu gamyntoju.Gaila kad neturejau galymibes to padaryti kai pirkau skersinius.
Kas liecia pasipresinimu ir pan,tai dideliu atstumu dar nesu vaziaves su dviraciu,tai sanaudu nezynau,bet jau prie 80-90 km,val.greiciu garsas nuo dviracio jau girdisi.O kaip rasei apie moteri kuri gal kabins dvyrati,tai pagal mane koks bebutu laikiklis vistiek bus sunku jai uzkabinti dvyrati.Nepagailiek pinigu ir pirk iskarto patikimus gerus daiktus,nes gali buti kad ilgai ir nuobodziai juos naudosi.Bus klausymu-klausk.

Skoda Octavia Combi 1.8TSi DSG 180PS ,Bet galvos nerauna

Treciukas
Treciukas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2014-05-07 12:35

Dėkui už įdomų ir išsamų aprašymą! Laikiklis Thule matosi tikrai patikimas daiktas, o aš ir pats esu linkęs prie originalių daiktų! Už tai ir baigiu suvargti su paieškom. Būčiau linkęs turėti visgi laikiklį tvirtinamą ant bagažinės. Ant stogo atrodo labiau kaip stacionarus būdas, o gyvenant mieste, daugiabutyje neatrodo saugu, o su mažu vaiku ir laiko tvirtinimams nevisada yra.

Skoda Octavia II 1.9TDI 77kW (2009m.)

Stasiunia
Stasiunia portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 4 mėnesiai
Joined: 2010-04-28 14:21

Asmeniskai ant bagazines tvirtinamo nerekomenduociau. Kiek teko susidurti: dazus patrina, ilgoje kelioneje reikia pasitikrinti dirzus ar neatsilaisvino (kolegai buvo nuskride trasoje).

Skodufke Octa-II 2006 2.0 TDI 140 kumelių
Toyota URBAN CRUISER 1.8 (Bobrikas)

JustasJ
JustasJ portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 2 mėnesiai
Joined: 2012-02-16 23:37

Aš prisidėsiu savo minčių.

Turėjau neilgam MontBlanc laikiklį ant kablio (geras, pigus (~180 Lt), greitai užsideta, bet uždėjus neįeisi į bagažinę, bais pridulka dviračių mazgai ir reikia turėti kablį), teko gyvenime bandyti laikiklį ant bagažinės (sunkiai su tais diržais, į bagažinę neįeisi ir su laiku pratrina dažus, nors tikriausiai pigiausias variantas).

Esu priėmęs sprendimą, kad bus geriausiai stoginis variantas.

Minusai:
Brangūs
Reikia aukštai užkelti
Reikia skersinių
Papildomai sunkiai jį prirakinsi
Privalumai:
Netrukdo atsidaryti bagažinės
Liks maksimaliai švarūs (išskyrus uodus ir muses)
Nebraižo dažų
Nusiima po vieną dviratį
Pastatai dviratį, priverži ratus, rėmą ir važiuok. Jokių papildomų diržų, tvirtinimų ir pan.
Vos nepamiršau, neužstoja valst. numerio. Kitaip reikėtų iš Regitros pirkti trečią numerių lentelę :)

Kuro sąnaudos su visais laikikliais didės (gal klausimas kiek), bet tada arba kišt dviratį į vidų (tas buvo lengva dviese važiuojant sukišt 2 dviračius į Octavia II combi), arba palikti jį namie. Dar galima keisti auto.

Manau geriausia turėti gerus skersinius (pats turiu MontBlanc). Greitai nusiima, tinka prie kitų priedų (slidžių dėžės ar kita), kokybiškas daiktas. Dviračio laikiklius išsirinkau (daug domėjausi) Thule ProRide 591. Pagrinde juos naudoja žmonės, kurie dviračius vežioja dažnai (sportuojantys ar labai prijaučiantys). Manau, tokį daiktą (Thule ar MontBlanc) pirksi ilgam, jeigu nesulaužysi mechaniškai ar jo nepavogs. Jų saugumas (pažiūrėkite "briedžio" testus) ar pati kokybė neginčijama.

Žinoma, stogo skersinių ir laikiklio komplektas kainuos daug, bet grįžkim prie klausimų kaip dažnai reikia, kiek turima laiko sumontavimui, kaip žiūrima į saugumą ir kiek aktualus ilgaamžiškumas. Aš pirmiau iškeliu kokybę, o sutaupyti galima visur. Galima nepirkti dviračio ir laikiklių nereikės.

Ilgas monologas, bet gal kam sutaupysiu laiko, kurį šiam klausimui paskyriau pats.

Treciukas
Treciukas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2014-05-07 12:35

Sveiki,
dekui uz pasidalintas mintis. O ir monologas :) labai idomus ir naudingas! Kaip tik tai ko ir reikia - gyvenimiska patirtis!
Vaziuodamas i komandiruote i Ryga autobusu, paskyriau laika laikikliu paieskai! Galiu visiems pranesti, kas - kaip ir as (ligi siol) - iesko rimto laikiklio ant bagazines Skoda Octavia (hecbekui) I/II gal ir III - rimti gamintojai, pvz.: Thule, MontBlanc - tokiu net nesiulo! Darau prielaida, tai yra del per dideles "palanges" ir per toli esancio dangcio krasto (virsuje). Neuztenka itempeju arba dirzu ilgio.
Tai gi, siandien mano nuomene kardinaliai yra pasikeitusi - tik stogo laikikliai. Juolab, kad turiu originalius Skodos skersinius! Pirmai progai pasitaikius, ketinu imti MontBlanc Barracuda Twin http://www.montblancgroup.com/en/bike-carriers/roof-black-twin-pack-bike-carrier-easy-go-21

P.S. Rygoje paliko dideli ispudi, kiek daug masinu turi susidejusios stogo laikiklius! Klaipedoje gali pamatyti tik viena kita! Idomu, kaip Kaune, Vilniuje?

Skoda Octavia II 1.9TDI 77kW (2009m.)

Vytis3
Vytis3 portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 8 mėnesiai
Joined: 2016-03-29 11:53

aš tai skaičiau (čia http://nepatyresdviratininkas.blogas.lt/dviraciu-pervezimas-i-kita-miestasali-73.html), kad nuo stogo dviračiai gali nukrist, ir šiaip baisiai jie ten atrodo pritvirtinti, tai galvoju imti ant bagažinės montuojamus, ar geriau ant kablio?

dede_arturas
dede_arturas portretas
Offline
Last seen: prieš 4 metai 7 mėnesiai
Joined: 2015-05-27 20:19

sveiki,
as turiu dviraciu laikiklius ant kablio. Thule viskas kolkas puikiai teko vazineti ir misko keliuku (siubavo y visas puses) ir Kaunas-klaipeda. greitas uzdejimas ir saugu. mano atveju tai jokiu susibraizymu nera ir nebus.

Tomas1992
Tomas1992 portretas
Offline
Last seen: prieš 4 metai 8 mėnesiai
Joined: 2019-05-22 10:43

ieskausi kaip tik laikikliu ant bagazines gal kas konreciu pasiulymu turit kad kaip kolegos sake nei nukristu nei dazu nutrintu?

NaujasVartotojas
NaujasVartotojas portretas
Offline
Last seen: prieš 4 metai 9 mėnesiai
Joined: 2019-05-25 22:41

Sveiki,

kaip transportuojate dviracius su Superb mk3 hatch? ant stogo? kokia skersinių kaina? gal kas ir nuomojate?

Raimondas N...
Raimondas N... portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 2 savaitės
Joined: 2017-09-13 18:59

Labas, dviracius transportuoju ant laikiklio, kuris dedasi ant auto kablio. Atera Strada DL3 vokieciu gam. 3 dviraciai+priedas 4. Labai geras ir patogus laikiklis.
Aisku auto turi tureti kabli, kai uzsisakinejau sau Superb 3 iskarto komplektavau el. mech. kabli.
Kai pirkau ji vazinejau su vw bora, nuemus laikikli lengvai idedavau i bagazine

Paveiksliukai: 
NaujasVartotojas
NaujasVartotojas portretas
Offline
Last seen: prieš 4 metai 9 mėnesiai
Joined: 2019-05-25 22:41

labas,

na taip dalykas geras ant kablio, bet kablio nėra, nemanau kad bus :) teks žiūrėti kiek kainuoja stogo skersiniai