Neveikia vairo signalas ("pypynė")

3 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
mronny
mronny portretas
Offline
Last seen: prieš 11 metų 1 savaitė
Joined: 2011-12-09 15:06
Neveikia vairo signalas ("pypynė")

Susidūriau su, atrodo, elementaria problema-dingo vairo signalas ("pypynė"). Retai jį naudojau, bet dabar (kai nėra) atrodo, kad labai reikalinga funkcija.
Vakar elektrikas "praskambino" visą el.grandinę: tiesiogiai sujungus-signalas veikia. Panašu, kad problema yra valdymo blokelyje, esančiame po vairu. Kiek suprantu, tas pats blokelis valdo valytuvus, šviesas, air bag'us ir pan. Siūlymai buvo 2: arba ieškoti dėveto tokio blokelio, arba važiuoti į ARX'ą, kad prijungtų prie kompo, tiksliai diagnozuotų problemą ir, jei vis tik problema blokelyje, įdėtų naują blokelį.
Klausimėlis būtų, ar be ARX'o kas nors gali identifikuoti problemą (pvz., ar tas vag-com'as galėtų tai padaryti)? Ir gal yra paprastesnių/pigesnių būdų išspręsti šią problemėlę? Į ARX'ą dar neskambinau pasiteirauti blokelio kainos, bet spėju, kad nebus pigu...

Octavia 06', 77 kw, TDI, 180 t. km rida, pirkta ir iki šiol aptarnauta pas įgaliotą Škodos atstovą.

Papildyta. Škodos atstovas už naują blokelį prašo 674 Lt.

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Hm.. as manau tavo vietoje aryciau siganlo apejima per ta bloka. Jei jis tirkai per ten eina. Pora reliu ir vsio.

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

mronny
mronny portretas
Offline
Last seen: prieš 11 metų 1 savaitė
Joined: 2011-12-09 15:06

Užbaigsiu savo temą. Nuvežus mašinuką į kitą servisą, prijungė prie kompo ir nustatė, kad į vairo paspaudimus valdymo blokas reaguoja. Tada dar kartą patikrino grandinę nuo blokelio iki "pypynės" ir surado, kad vienoje vietoje laidas liečiasi prie akumuliatoriaus tvirtinimo. Kadangi dyzeliukas, vibracija nemaža, tad toje vietoje laidas ir "nusitrynė". Dabar jau vėl važinėjo su veikiančia "pypyne".